Makaleler

SİZİN SORUMLULUK BÖLGENİZ NERESİDİR ?

sait-balciYeni Çağ Gazetesi, 6 Mart Çarşamba günü ‘’Türkiye’yi bölerek Kürt’leri birleştirdi’’ başlığı altında bir yazı yayımladı. Haberin içeriğinde ise ABD Ordusunun, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesini bölerek yeni bir devlete yer vermesi konu edinmişti. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinin bölünme haritalarını daha öncelerde de sık sık görmüştük. Bu haritaların gündeme geldiği dönemlerde de ne Dışişleri Bakanlığı ne de Başbakanlıkça bir açıklama yapıldı.6 Mart Çarşamba günü Yeni Çağ Gazetesinde yer alan bu haber içinde Dışişleri Bakanlığından herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak haberin basında yer almasından sonra ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı haritayı internet sitesinden kaldırmış. İlgili haritanı sözde barış görüşmeleri adı altında PKK ile sürdürülen müzakerelerin sekteye uğramaması adına kaldırılmış olabileceğini düşünüyorum.

Yeni Çağ Gazetesinde yer alan bu habere göre, ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı haritayı ABD Silahlı Kuvvetleri Merkez Komutanlığı’nın sorumluluk sahasını göstermek için koymuş. Sanki ABD’nin bir eyaletiyiz ya ondan olsa gerek. Açıklamaya bakın da hizaya gelin. Ne demek ABD’nin sorumluluk bölgesi? Bırakın Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesini, ülkemizin bir karış toprağı bile ABD’nin sorumluluk bölgesinde olamaz. Atatürk bu vatanı ileride ABD’nin sorumluluk bölgesi olsun diye kurmamıştır. Tarihte her ulusun mutlaka bir var olma nedeni vardır. Uluslar geçmişten bu yana sürdürdükleri soylarını hiçbir sömürgeci emperyalist devletin boyunduruğu altında devam ettirmek istemez. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti de böyledir. Geçmişten bu yana tüm etnik kökenli vatandaşlarımız, bugünlere değin birlik ve beraberlik içinde yaşamışlardır. Ortak paydaları olan ‘’Türk Milleti’ni bugünlere değin hep koruya gelmişlerdir. Şu açıkça bilinmelidir ki, bu Millet, terörist başının ve Milli İstihbarat Teşkilatının barış görüşmeleri adı altında sürdürdükleri müzakerelerin arkasında değildir. Eğer bir barış yapılacaksa o da öncelikle PKK’nın silahları bırakarak teslim olmasına bağlıdır. Yoksa Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri de bu vatanın bir parçasıdır. Türk, Kürt ve Çerkez olarak hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Bugüne değin hiçbir ayrım yapmaksızın bu topraklarda kardeşçe sine yaşamışız. Bundan sonra da elbette yine kardeşçe sine yaşamasını biliriz. Bunun için topraklarımızın ABD sorumluluk bölgesine dâhil olmasına hiç gerek yoktur. Geçmişte Mustafa Kemal Atatürk, Emperyalist Devletlere meydan okuyarak nasıl bu vatanı bizlere emanet ettiyse aynı duyarlıkla biz de bu vatanı böldürmeden gelecek nesillere armağan edeceğiz. Bunun içinde ABD’ye hiç ihtiyacımız yoktur.

Şimdi buradan soruyorum. Suriye’nin geleceğine yön vermek isteyenler acaba kendi yaşadıkları devlete yön verebiliyorlar mı? Kendi memleketlerinin sorunlarını çözdüler de mi Suriye’nin iç işlerine karışmayı kendilerine hak görüyorlar? Bu memleket de onlarca işsiz güçsüz vatandaş bulunmaktadır. Açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm yurttaşlar bulunmaktadır. Asgari ücret ile çalışan insanların nasıl geçindiklerini hiç düşünmüşler midir? Öyle karşıdan asgari ücret ile de rahat rahat geçinilir diye nutuk atmak kolaydır. Siz gelin de o vatandaşların mutfağını bir görün bakalım. Akşam sabah evde ne yenip içiliyor bir araştırın bakalım. Ortaya nasıl bir tablo çıkacak görün bakalım. Sanki memleket de işsiz kalmamış gibi ABD’ye yaranayım diye Suriye’den gelen sığınmacılara iş ortamı yaratmak ne demektir? Kendi ülkenizin insanlarına sağlığı parayla satarken sınırları hallaç pamuğuna çeviren teröristlerin sağlık sorunlarını ön planda tutmak ne demektir? Kendi vatan topraklarınızın ABD’nin sorumluluğu altında olması ne demektir? Pek değerli devlet büyüklerimiz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri ABD’nin sorumluluk bölgesinde ise sizin sorumluluk bölgeleriniz neresidir söyler misiniz?

Bu soruların yanıtını iktidarda bulunan siyasi parti elbette veremez. Bugüne değin işlerine geldiği zaman ‘’Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’’ demesini iyi biliyorlar. Hadi bakalım ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na haddini bildirin de görelim. ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı Memleketi nasıl parçalanmış olarak gösterebiliyor hesap sorun bakalım. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esat’a laf yetiştireceğinize memleketin topraklarına sahip çıkın da görelim. Er yaman bey mi yamanmış gösterin bakalım.13.03.2013

SAİT BALCI

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Menu Title